Salam

Buar pedoman kita...yakinlah sesungguhnya Allah sentiasa bersama mujahid palestin..
jangan terikut-ikut kata2 orang munafik yg mereka berpecah & lain2 fitnah.
yang berpecah adalah manusia2 hipokrit bertopengkan pejuang.

Allah-hu-akbar. ...

Keajaiban di peperangan Gaza

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!".
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!!

Perang 22 hari di Gaza akhirnya dimenangi oleh Islam mengalahkan tentera Israel yang lebih ramai, peralatan yang canggih serta bantuan serangan dari udara dan laut. Kini usaha dan tenaga ditumpu kearah membina semula infrastruktur Gaza yang musnah. Dalam masa yang sama penduduk Gaza
bercerita tentang karamah (keramat) yang berlaku sepanjang Jihad tersebut. Ini membangkit lagi keimanan dan semangat mereka untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin dari penjajahan Yahudi dan Kuasa-kuasa Besar Dunia. Dari ceramah dalam program "Malam Selamatkan Palestin" di Masjid Sikamat, Seremban anjuran ISMA NS yang disampaikan oleh wakil Palestin, Naji As-Sarhiy dan badan-badan kebajikan yang pulang dari Gaza baru-baru ini, berikut adalah sebahagian kecil dari kisah-kisah Karamah tersebut yang sampai kepada saya :

1. Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel . Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut seolah-olah ada sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut dibedil oleh tentera Yahudi.

2. Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera Israel, datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan mudah.

3. Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi (sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya melekat pada kitab Al-Quran yang beliau letakkan di dalam poket bajunya.

4. Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang mereka lihat memakai pakaian putih, sedangkan para Mujahideen memakai pakaian ala tentera seperti biasa.

5. Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan bahawa kandungannya adalah bayi perempuan.. Sebaik suaminya syahid dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah seorang lelaki.

6. Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan lebih ramai dari kebiasaan iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki.Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah
swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang lebih ramai.

Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama serangan Yahudi ke atas Gaza, hendak dikebumikan diliang lahad ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5 tahun
lalu. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang pengasas dan pemimpin HAMAS.

"Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda keterangan Kami di ufuk dan dalam diri-diri mereka sendiri sehingga jelas kepada mereka bahawa Dia adalah benar. Tidakkah cukup lagi bahawa Tuhanmu, sesungguhnya Dia menyaksi segala sesuatu. " (Fussilat:52) .

Kredit kepada :Ustaz Halim www.inijalanku. wordpress. com

17 Comments:

 1. Not said...
  Allah-hu-akbar. ...
  Azleh Madrah said...
  Dimanakah kita?
  nazri said...
  MAHA SUCI ALLAH!!!

  ALLAH jadikan rakyat Palestin sebagai benteng pertahanan kepada seluruh umat islam didunia ini.... KEMANA PERGINYA UMAT ISLAM YANG LAIN YG MENGAKU DIRINYA ISLAM????
  IZHARshah said...
  allah hu akbar!
  sdarlah whai2 org islam di m'sia ni..
  kta ni dh p'hujung zman..
  jgn lah dk maksiat2 lg..
  tggl sgala lrangan allah..
  bt apa yg dsruh..
  iraxid said...
  salam
  minta dcopy artikel nye..
  syukran..
  imah ashiya said...
  Allahu Akhbar..
  segala puji bagiNya...
  kemenangan di pihak islam...
  abg nik said...
  mimpi jumpa rasulullah/
  wallahualam
  alerina said...
  dimanakah kita??
  boikot la sebaik mungkin..
  jika itu pun kite tak mampu nak buat..padahal boikot tu kebanyakkan hanya melibatkan melawan nafsu makan sahaja
  shielax said...
  Subhanallah...mintak izin amik artikel ni yer...time kasih!!!
  SCL Group 12 Medicine Batch 2008 said...
  allhuakbar..
  saye terharu dan amat kagum dengan kebesaran Allah dan semangat juang rakyat Palestin
  semoga Allah sentiase melindungi umat islam
  amin~
  hanifanep said...
  salam..

  mintak permisi mahu copy artikel ni..
  kelab fasilitator said...
  salam
  sy mntak izin nak copy artkel dlm blog ni ye
  wan mohd khairi bin wan mahmud said...
  allahuakbar..menitis air mata membaca artikel ini..moga2 kita dapat masuk dlm golongan ini...insyaAllah..
  Man. said...
  salam perjuangan

  harap benarkan copy paste artikel ini, untuk tatapan n kesedaran pada yg lain.

  mudah2an itu menjadi 1 jalan jihad....... Allah Hu Akbar
  Tok Wan said...
  Isi citer dlm blog ni bagueh2 blaka. Tapi iklan pancut dikiri kanan atas dan bawah buat malu bangsa dan agama.
  Teguran ni yg ikhlas. Jgn la campur aduk ilmu yang baik2 dgn perdagangan seks.

  Selamat hari raya maaf terkasar bahasa.
  Mus said...
  Karamah ini memang benar2 berlaku.. menurut ayah aku.. beliau turut bermunajat untuk menghancur tentera Yahudi di Palestin.. semasa dia menceritakan kpd aku.. aku merasakan yg ianya hanyalah khalayan.. kalolah perkara ini benar berlaku.. maka benarlah kata2 bapaku.. begitu juga yg berlaku di selatan Thai..ayah aku turut bermunajat menentang tentera siam dri jauh..
  ALAMEEN said...
  astaghfirullah.....wahai umat islam yang berada di seluruh pelusuk dunia,bantulah rakyat islam yang tengah terseksa di tanah palestin....mereka amat mengharapkan sumbangan dari anda semua...begitu kejam kaum yang dilaknat ALLAH itu.....kaum YAHUDI!!....."ya allah bantulah saudara2 ku yang telah ditindas oleh kekejaman itu ya allah"..bagi penderma2 dan penyumbang2 terhadap rakyat palestin,semoga allah melimpahkan reZeki yang berlimpah2 terhadap kamu......AMINN>>..

Post a Comment
 

Original Blogger Template | Modified by Blogger Whore | Distributed by eBlog Templates